portfolioportfolioportfolioportfolioportfolio

Detail

Detail

Detail

Chris Semmelink over zijn techniek

In de loop van mijn jarenlange ervaring heb ik een eigen schildertechniek ontwikkeld. De basis daarvan is olieverf. Maar ik vermeng deze met andere middelen; terpentijn-was, pigmenten, oliepastels. Maar ik gebruik ook potlood, houtskool, spuitbus en andere materialen. Zo werk ik laag over laag en bouw ik een verfhuid op. Ook gebruik ik paletmessen, krabbertjes en schuurpapier om bepaalde gedeeltes weer weg te krijgen. Zo krijgt mijn werk een geheel eigen uitdrukking; een rijke, gevarieerde huid, mat, korrelig, soms vet, soms schraal. Al schilderend ontstaat een levendig en zintuigelijk oppervlak, welke uitnodigt tot dichterbij komen en ontdekken.

Anderen over de techniek van Chris Semmelink

"Chris Semmelink is een kunstenaar die niet is blijven steken in een vroeger aangeleerd ambacht, maar die met bewonderingswaardige heldhaftigheid probeert om traditionele technieken en thema's een nieuwe vorm te geven.
Door de veelal dunne, droog opgebrachte verf hebben Semmelinks schilderijen een bijzondere 'huid', die de schilderijen weleens het karakter van pasteltekeningen geeft. Het is opmerkelijk dat deze krijtachtige verf geen afbreuk doet aan het effect van schittering en reflectie."
Martin Pieterse

Video-reportage Atelier Chris Semmelink